JenaidaMijn naam is Jenaida van Wijk en ik ben integraal arts. Nog voordat ik de basisschool verlaten had, wist ik wat ik wilde worden: arts. Ik zag het helemaal zitten en had mijn hele pad uitgestippeld. Tijdens mijn studie wilde ik van alles worden van kinderarts tot anesthesioloog tot gynaecoloog. Ik was er nog niet uit, maar één ding wist ik zeker: ik wilde mensen helpen. Op 20 december 2007 was het eindelijk zo ver. Ik mocht het artsexamen, de Eed van Hippocrates, afleggen om die felbegeerde artsentitel te krijgen.

Na enkele jaren in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de huisartspraktijk rees bij mij steeds vaker de vraag waarom iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan hebben bijgedragen. Op verschillende vakgebieden begon ik mij bij te scholen: orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, sapvasten en meer.

De belangrijkste uitbreiding van mijn medische opleiding en ervaring is de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). Dit is een jonge wetenschap die de complexe interacties bestudeert tussen omgevingsfactoren, biologische systemen (psychologie, neurologie, endocrinologie, sociologie, immunologie), onze genen en epigenen en de daaruit voortvloeiende kans op ziekte.

Door de kPNI is mijn kijk op ziekten en klachten veranderd en ook op mijn rol als arts. Symptomen zijn signalen waarmee het lichaam vertelt dat er ergens een disbalans is. De zoektocht naar en het oplossen van deze disbalans motiveert mij in mijn werk. De cellen van het lichaam worden voortdurend vernieuwd. Dus het is op ieder moment mogelijk om het roer om te gooien en een weg naar gezondheidsverbetering in te slaan. Door de constante vernieuwing van cellen kan het lichaam zichzelf dus herstellen.

Mijn werkwijze houdt in dat ik dit zelfherstellend vermogen zoveel mogelijk help te versterken met verschillende methoden en middelen uit de geneeskunde. Op die manier kan ik de arts zijn, die ik altijd voor ogen heb gehad: een arts die mensen helpt gezond te worden door problemen bij de kern aan te pakken, een arts die alle factoren, zowel intern als extern, gebruikt ter verbetering van de gezondheid van haar patiënten.

De principes van Evidence Based Medicine gebruik ik als uitgangspunt. Dat wil zeggen de beste onderzoeksresultaten, ervaringen van de arts, de voorkeur van de patiënt en de beschikbare hulpmiddelen.

Natuur geneest

Werkwijze bij Gezondheidsklachten

Het eerste consult is een Health Boost Sessie.
Tijdens deze krachtige, online een-op-een sessie werken we samen om…

 1. Een helder beeld te creëren van je ideale leven in je nieuwe, slanke, gezonde en fitte lichaam.
 2. Verborgen uitdagingen bloot te leggen die je pogingen om gezond, slank en fit te worden saboteren.
 3. Deze sessie vernieuwd en geïnspireerd te verlaten en klaar om zo gezond mogelijk te worden en te blijven.

Aan de hand van deze sessie wordt een plan op maat gemaakt. Tijdens de volgende consulten wordt dieper in gegaan op je klachten en het ontstaan ervan in relatie tot je voorgeschiedenis, medicijngebruik, voedings- en leefpatroon, sociale leef- en werkomstandigheden, je aanleg en de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Na ieder consult krijg je handvatten om direct aan de slag te gaan.

Verwijzing door je huisarts is niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen. Contact met de huisarts wordt op prijs gesteld.

Werkwijze bij Preventie – De Health Check

De Health Check geeft je inzicht in de volgende sleutelfuncties binnen je lichaam:

 • Bloedsuikerbalans
 • Hormoonbalans
 • Mind en stemming
 • Spijsvertering
 • Ontgiften
 • Allergie en ontsteking
 • Immuniteit en afweer

De Health Check bestaat uit:

 1. Het invullen van een uitgebreide vragenlijst over bovenstaande sleutelfuncties.
 2. Een consult via Skype of telefoon waarin dieper ingegaan wordt op de vragenlijst.
 3. Inzicht krijgen of er problemen zijn op lichamelijk of emotioneel gebied (bv beperkende overtuigingen).
 4. Inzicht krijgen of het voedingspatroon aansluit bij de persoonlijke behoeftes van het lichaam.
 5. Een persoonlijk lifestyle advies.
 6. Een 2e consult via Skype of telefoon na een maand om het beloop te bespreken en eventueel zaken bij te stellen.
Kosten voor deze Health Check bedragen € 197,-.

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Dat betekent dat de zorgverzekeringen de consulten geheel of gedeeltelijk vergoeden, mits je aanvullend verzekerd bent. Laboratoriumonderzoek en de aanschaf van supplementen worden in de meeste gevallen niet door je zorgverzekering vergoed. Voor kosten vergoed uit je aanvullende verzekering hoef je je eigen bijdrage niet aan te spreken.
Van alle zorgverzekeraars heeft de MBOG voor jou de mogelijke vergoedingen op een rij gezet in het MBOG Overzicht Zorgverzekeraars 2016.

Afspraak annuleren

Gemaakte afspraken dienen uiterlijk twee werkdagen van tevoren telefonisch te worden geannuleerd. Afspraken die niet of te laat zijn afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.