BELANGRIJK! Hou eens op te doen wat je altijd hebt gedaan!

Zo, heb ik je aandacht? Nog maar enkele uren te gaan in 2012. Wat zijn jouw plannen, voor 2013? Wat zijn je goede voornemens?

Ben jij het type dat een lijst met dingen maakt, die je graag zou willen bereiken – je goede voornemens -, om die lijst vervolgens weg te leggen tot 1 januari, of misschien 2 januari, als Nieuwjaarsnacht te gezellig was?

De eerste paar dagen, misschien zelfs weken, ga je enthousiast aan de slag, maar al snel komt de klad erin. Je motivatie zakt weg en je vervalt weer in je oude patroon. En halverwege het jaar, zo vlak voor de zomer meestal, baal je dat je je niet aan je voornemens hebt kunnen houden.

Als dit jou jaar na jaar overkomen is, wees gerust, je bent niet de enige. Er zijn maar weinig mensen die er wel in slagen om te volharden in hun voornemens.

Stop daar nou eens mee! Doe het dit jaar anders!

Einstein, die hele wijze man van de zwaartekracht weet je wel, zei ooit:

‘The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.’

De perfecte dag of tijd om met iets te beginnen is de dag of tijd dát je begint. Het gaat niet om het nieuwe jaar, die precieze datum, na de dit of na de dat. Het gaat om de dag dat je daadwerkelijk begint.

Ok, waarschijnlijk ben je wat gemotiveerder, want er is weer een nieuw jaar begonnen. Hoera, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar dan… Wat als het gewone leven met zijn ups en downs weer begint en je dezelfde obstakels tegenkomt die er altijd al waren? Dan verlies je je doelen uit het oog en voor je het weet is ook 2013 voorbij en kom je tot de ontdekking dat je weer hetzelfde lijstje met goede voornemens hebt, als je vandaag hebt.

Welk voordeel geeft het om nog een dag of twee dagen te wachten?
Wat is er vandaag zo anders dan morgen of overmorgen?

Begin je doelen na te streven, vandaag nog!

Deze tips kunnen je helpen:

  • Verzamel mensen om je heen, die hebben of doen wat jij zou willen hebben of doen en leer van hen. Dit hoeft niet altijd in persoon te zijn, maar het kan ook via een boek, dvd, cd of een website als deze.
  • Zeg tegen mensen die belangrijk voor je zijn wat je komend jaar van plan bent. Als je dat doet, is de kans groot dat je gemotiveerder bent. Jezelf teleurstellen is vervelend, maar iemand van wie je houdt teleurstellen is nog veel erger.
  • Schrijf je doelen niet alleen op, maar zet er ook een streefdatum bij.

´A goal without a date is just a dream.´ – Milton H. Erickson

Breng het proces op gang door vandaag nog iets, wat dan ook te doen, om je dichter in de buurt te brengen van je doelen. Als je dit consequent doet, zul je je resultaat boeken. Iedere dag een beetje, stap voor stap.

Wil je afvallen? Ja, er zijn duizend-en-een boeken en het duizendvoudige aan websites over afvallen, gezond leven etc, maar wat is nu het juiste voor jou? Veel dingen werken, als je maar volhoudt. Ik ben voorstander van het Oerdieet, omdat je je lichaam hiermee precies geeft wat het nodig heeft. Maar wat je ook probeert, ga niet voor een tijdelijk dieet. Verander je lifestyle. Begin met iets kleins; neem bijvoorbeeld eens water in plaats van frisdrank.

Heb je geen idee meer wat je voor gezonds kunt koken? Download gratis het e-book Doktersrecepten en gebruik het.

Wil je je voor de zoveelste keer bij een fitnessclub inschrijven, terwijl je weet dat je er niks aan vindt (ik kan je geen ongelijk geven) en het eerder ook weinig vruchten heeft afgeworpen? Vergeet dat abonnement en kies voor iets wat wél werkt. Aanstaande woensdag start Kettlebell Training in Eindhoven. Je kunt je nog opgeven!

Wat je ook kiest, wat je ook doet, doe het met overtuiging en houd vol!

Ik wens je een heel fijne jaarwisseling toe en het allerbeste voor 2013!

Jouw gezondheid is mijn passie

Laat je goede voornemens niet in rook opgaan!

Comments are closed.