Het ALLERSLECHTSTE wat je ooit kunt eten (als je een platte buik wilt)

Vandaag wil ik het even kort hebben over wat zonder twijfel het slechtste eten allertijden is.

Zijn het gevulde koeken? Misschien frietjes van de grote gele M? Frisdranken vol fructosesiroop? Een loempia met sambal? Reuzel? De dikke bodem van een panpizza? Een chocoladedonut?

Hmm… Ook al staan deze voedingsmiddelen bovenaan mijn “slecht” lijst, ze zijn niet het allerslechtst.

Nee. Het allerslechtste eten ooit is… tromgeroffel alsjeblieft… al het eten waar je geen genoeg van kunt krijgen. (Dat is zo belangrijk. Neem even de tijd en lees die zin nog een keer.) Ik heb het hier over jouw persoonlijke “trigger foods”. Je weet wel, dat ene ding wat je kunt eten tot je er misselijk van wordt en zelfs dan kun je niet stoppen met eten tot het op is.

Voor mij zijn dat m&m’s. Voor anderen is het ijs, chocola, chips of iets anders wat kraakt.

Als ik gele m&m’s in huis zou hebben… Dan zou ik tientallen excuses verzinnen waarom het niet erg is om ze te eten. ‘Ik zal morgen wel extra hard trainen.’ Of, ‘Ik heb vandaag ontzettend gezond gegeten, dus ik mag nu wel cheaten.’ Of ‘Het kan me niks schelen, hier met die zak!’ =)

De sleutel tot het krijgen (en behouden) van een platte buik is te weten wat deze trigger foods zijn voor jou en ze BUITEN DE DEUR te houden.

Serieus. Deze tip alleen al kan je duizenden calorieën per week schelen.

Dus de opdracht voor vandaag is: maak een lijst met jouw top drie trigger foods en maak dat je ze kwijt raakt.

Afgesproken? Ik hoop het.

Comments are closed.